Site Overlay

Wie zijn wij?

De Blue Jeans Big Band

Count Basie, Duke Ellington, Glen Miller, Benny Goodman, Hoagy Carmichael en Johhny Mercer. Namen die allemaal onlosmakelijk verbonden zijn de Amerikaanse swing muziek uit de periode 1930 tot 1960. Deze muziek, die uiteindelijk de hele wereld veroverde, is de basis van het repertoire van de Blue Jeans Big Band. En hoewel het werk van Count Basie het fundament van dat repertoire is, worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar muziek uit andere perioden waardoor de band een gevarieerd programma kan brengen.

De band werd opgericht in 1977 nadat de kiem werd gelegd tijdens de terugreis van het Zeeuws Jeugdorkest na een concertreeks in Engeland. Een aantal leden van het jeugdorkest besloot toen te proberen een bigband op te richten en met vallen en opstaan lukte dat wonderwel.

Na een aantal jaren was de band uitgegroeid tot een bigband met een volledige bezetting: vijf saxen, vier trompetten, vier trombones en een ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums. Een bezetting die tot op heden nog steeds staat.

De band trad onder diverse bandleiders regelmatig op zowel binnen Zeeland als daarbuiten en was regelmatige te gast op diverse jazz festivals.

Na een rustperiode van enkele jaren besloot in 2004 een aantal bandleden een poging te doen de band weer aan het spelen te krijgen. Dat resulteerde in een nieuwe Blue Jeans Big Band met oude en nieuwe leden en Piet Schot als nieuwe bandleider.

Sinds 2007 staat de band onder leiding van Dick Broers en zo wordt er na bijna 40 jaar nog steeds met veel liefde bigband muziek gespeeld door de “Blue Jeans”.